STORBYFERIE I Romantiske Roma

Roma, Italias hovedstad, er en av de vakreste byene i verden, kanskje den aller vakreste! Tusener av fontener, templer, gamle ruiner,trange gater og den utrolig følelsen av å være hundrevis av år tilbake i tiden. En helg er nok til å få et inntrykk av hva Roma kan tilby og bli fasinert slik at allerede på tilbakereisen begynner man å planlegge en ny tur dit! Hva skal man se : Roma er en by hvor distansene er store, fra en side til den andre av byen kan man bruke like lang tid som for å dra fra Roma til Firenze,likevel kan man gå gjennom sentrum av byen i løpet av en dag, men husk gode sko. Colosseum og Via dei Fori Imperiali kan være starten ,videre kommer man til Piazza Venezia , Altare della patria og Campidoglio , Romas rådhus. Italias Parlament heter Palazzo di Montecitorio ,et flott og elegant palass fra 1871, ikke så langt derifra finner man Palazzo Chigi,residensen til Italias statsminister. Da er du i Romas hjerte og har to muligheter for å gå videre gjennom de små ,koselige gatene i dette området, til Fontana di Trevi og videre opp til Quirinale som er navnet av en av Romas 7 bakker, men også stedet hvor du finner palasset til Italias President. Derifra får man en vakker oversikt over hele byen og kan spasere tilbake til Piazza di Spagna, en av de vakreste og mest kjente plasser i verden. Mulighet nummer to er til Pantheon,monumentet hvor de italienske kongene er begravet,Piazza Navona med den vakre Fontana dei Fiumi bygd av arkitekten Bernini.Videre til Campo dei Fiori med sitt blomstermarked og Palazzo Farnese,kanskje den vakreste bygningen i Roma, i dag den franske ambassadens residens. San Pietro katedralen er absolutt verdt et besøk, kirken er den største katolske kirken i verden og når man vel er kommet inn, mister man nesten pusten. Ikke langt fra Vatikanen finnes Trastevere,som betyr over Tevere,Romas elv,en av de mest spesielle bydelene av Roma. En kveldstur er et must,enda bedre hvis man klarer å få et bord hos Trattoria da Enzo( Via dei Vascellari 29 tlf 065818355 stengt på soendag) en typisk romansk trattoria. Italia er iskremens land man må derfor unne seg en tur til Gelateria di San Crispino(via della Panetteria 42 eller via Acaia 56 ) og smake ‘mange ‘ av de utrolige gode hjemlagde iskremene de lager! Shopping : Alle de topp italienske designerene har sine atelieer i Roma fra Armani til Valentino, Gucci, Ferre`, Versace ,Dolce&Gabbana ,Missoni,Krizia,men også DKNY ,Calvin Klein og kongen av cashemire Loro Piana.De fleste er plassert i sidegatene av Via del Corso : via dei Condotti,via del Babbuino,via Borgognona, via Frattina.

 • Priser fra :

  3590

 • Sted :

  Italia

 • Varighet :

  3 dager

 • Turkode :

  NOt Available

 • Reiseperiode :

  Hele året -

 • Overnatting :

  Diana Hotel ***Med sin fantastiske utsikt fra takterrassen over byen, ligger Hotel Diana mellom Operahuset og Termini jernbanestasjon. Ca. 1,5 km fra severdigheter slik som Trevi Fontenen, Piazza Venezia og Colosseo. 4 km fra Vatikanet og Piazza San Pietro.På hotellet er det resepsjon, heis, luftkondisjonering/varme, bar, restaurant, frokost buffet, konferanserom, Wi-Fi og vaskeri.Rommene er utstyrte med luftkondisjonering/varme, telefon, TV, Internett forbindelse, safe, mini bar, baderom og hårtørker.Adresse: Via Principe Amadeo 4, 00185 Rome, Italy

 • Transport :

  Daglige avganger fra Gardermoen med Norwegian og flere andre flyselskap også fra andre norske byer.

 • Leverandør :

  World Travel

Inkludert i prisen:

* Direktefly Oslo - Roma tur/retur* Diana Hotel 3*, eller lignende hotell 3 netter i delt dobbeltrom* Frokost under hele oppholdetFra pris gjelder pr. personMed forbehold om ledig kapasitetDette spesifike tilbudet gjelder avreise 25-27.oktober.Vi skreddersyr etter deres ønsker og behov.Ta kontakt for et uforpliktende tilbud!

Tilleggskostnader(Additional costs):

Mat ombord på flyvningenBagasjeTransport til og fra hotelletReise - og avbestillingsforsikringReservasjonsgebyr på kr. 200,- tilkommer pr. bestilling (ikke pr. person)City travel tilbyr også innkvartering med gode priser nær flere flyplasser i Norge, dette for å gjøre reisen til de med tidlig/sene avganger så komfortabel som mulig

Nyttig informasjon:

Taxi i Roma er ikke dyrt, en tur i sentrum kan koste mellom 8 og 15 Euro, det blir noe dyrere om kvelden og natten. Pass på at de er merket Roma Taxi.På flyplassen Fiumicino og på Termini togstasjon finnes piratdrosjer,ikke ta sjansen?I resten av byen er dette ikke et problem. En tur med en vanlig drosje fra flyplassen til Roma sentrum koster mellom 50 og 80 Euro ellers kan man ta toget.Det er 2 linjer fra Fiumicino flyplass:en direktelinje til Termini stasjon mens den andre stopper mange steder på veien.Hvis man skal til sentrum av byen kan man gå av på Ostiense stasjon og ta en taxi derifra.Det blir enklere og rimeligere enn fra Termini stasjon.Transport i Roma består av mange busslinjer og 2 T-bane linjer.Ikke noe problem å benytte seg av dem, de er rimelige og greie, men ikke i rushtiden når det er fullt av mennesker, da er det veldig lett å miste lommeboken. Hold godt på den og vesken!City travel er behjelpelig med å bestille billetter til sightsseing/utflukter, til Oldtids Roma og mye mer. Når du har billettene med hjemmefra så slipper du å bruke ferien til å stå i billettkøer.

Tilbudsforespørsel (uforpliktende)

[contact-form-7 id="9887" title="Bestill"]